Güney Kıbrıs’ta hastanelere başvuran Covid-19 hasta sayısında artış
Rum Sağlık Hizmetleri Teşkilatı Sözcüsü Charalambos Charilaou, özellikle 1 Nisan’dan bu yana, devlet hastanelerine başvuran Koronavirüs hastalarının sayısının arttığını ancak durumun kontrol edilebilir olduğunu söyledi.
Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) açıklamalarda bulunan Charilaou, Güney’deki devlet hastanelerinde Koronavirüs hastalarının 210’u bulduğunu, dün 28’i Yoğun Bakım Birimi’nde 19 hastanın da Artan Yoğun Bakım’da olmak üzere 196 kişinin tedavi edilmekte olduğunu ifade etti.
Yoğun Bakım Birimi’ndeki hastaların sağlık durumlarının istikrarlı olduğunu belirten Charalambos Charilaou, bir soru üzerine, hastaların ortalama yaşlarının 70’ten 60’a düştüğünü, daha genç hastaların da tedavi gördüklerini, şu an 30, 40 ve 50’li yaşlarda olanlara Koronavirüs koğuşunda tedavi uygulandığını vurguladı.
Bu kişilerin hastanede kalma sürelerinin daha yaşlılara göre daha kısa olduğuna dikkat çeken Charilaou, durumun kontrol edilebilir olduğunu, uygulamada olan bir plan bulunduğunu ve günlük değerlendirildiğini, Devlet Sağlık Hizmetleri Teşkilatı hastanelerinin de Koronavirüs koğuşu açtıklarını bildirdi.
Öte yandan Kıbrıs Haber Ajansı’na (KHA) açıklamalarda bulunan Mağusa ve Larnaka Genel Hastaneleri Müdürü Amalia Hadjiyianni, toplum içerisinde birkaç günden beri çok sayıda Koronavirüsü vakasının teşhis edildiğini, bunun hastanelere tedavi için başvurusu sayısının artacağı şeklinde yorumlanabileceğini belirtti.
Durumun olumlu yönünün aşıyla korumaya alınan yaşlı kişilerin hastanede tedavi görmemeleri olduğuna dikkat çeken Hadjiyianni, Koronavirüs Referans Hastanesi olarak çalışan Mağusa Genel Hastanesi’nde hastaların ortalama yaşının 61 olduğunu, en genç hastanın 31; yaşlı hastanın, aşılanamadan enfekte olan 90 yaşında bir kadın olduğunu bildirdi.