Erdoğan: Kimse Kıbrıs adası üzerinde yeni acıları ortaya çıkartacak oyunlar kurmamalıdır
Erdoğan: Kimse Kıbrıs adası üzerinde yeni acıları ortaya çıkartacak oyunlar kurmamalıdır
İçeriği Görüntüle

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yapay zeka destekli kameraların test aşamasında olduğunu ve kalibrasyon kontrolünden geçenlerin geri takılacağını açıkladı.

Kıbrıs Genç TV’de yayınlanan bir programa katılan Bakan Arıklı, kamuoyunda merak konusu olan yapay zeka destekli kameralarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kameraların kalibrasyon sürecinde geçici olarak kaldırıldığını ifade eden Arıklı, gerekli ayarlamaların ardından yeniden yerleştirileceğini vurguladı.

Arıklı, trafik güvenliğini artırmak amacıyla kamera sayısını 120’den 300’e çıkarmayı planladıklarını söyledi. Kamera bulunan bölgelerde kaza oranlarında düşüş gözlemlediklerini dile getiren Bakan, uygulamanın devam edeceğini belirtti.

“Kameralardan şikayetçi olanlar potansiyel suçludur” diyen Arıklı, kurallara uyan sürücüler için herhangi bir sorun olmadığını, trafik ihlallerini alışkanlık haline getirenlerin ise sistemden rahatsızlık duyduğunu ifade etti.