Ülkemizde geçenlere Uluslararası Kültür ve Spor Festivali gibi bir isimle bir şeyler düzenlendi. Gibi bir şeyler diyorum çünkü hiçbir yerde bu uluslararası festival veya organizasyon her neyse adı hangi ulusların katıldığını okumadık.
Hangi saat nerede uluslararası kültür organizasyonu, uluslararası spor müsabakaları oldu bilmiyoruz.
Hoş, KKTC’deki spor federasyonları da bilmiyordu. Hatta KKTC’de bunu kim hangi yasal yetkiyle düzenledi o bile bilinmiyor. Neyse..
Sokaklardaki reklamlarda sosyal medyadaki paralı reklamlarda “Bi Dünya” ile başlayan afişler çıktı karşımıza ara ara. Ve Atatürk Stadı’nda tam 3 gün boyunca aralıksız yanan projektör ışıkları altında (1 futbol maçı elektrik maliyeti 6 bin TL yaklaşık) da bişeyler yapıldı. Birileri futbol maçı da oynamış diyorlar hatta.
Binlerce sivil asker ve vatandaşların katıldığını gördük fotoğraflardan. Günde ortalama 100 vaka sayıları olan ülkemizde!
Ve bu organizasyon için ülkemizde daha önce bu büyüklükte kurulmamış bir podyum ve ışık sistemi kuruldu stadyumun içine, tartan piste!
Organizasyon öncesi ve sonrası vinçler gezdi tartan pistin üzerinde. Çelik demirler tartan pistin üzerinde sekiyordu! 20 Temmuz sabahı saat 06.00’da orada koşmaya giden biri olarak gördüklerim her sporcunun içini acıtır şeylerdi. Ama sporcunun sadece..
Ve daha sonra basına yansıdı bu kurulanların artıkları ve verdikleri zararları. Birçok insan buna tepki gösterdi, duyarlılık gösterdi ve eleştirdi. Yazık dediler spor tesisi için!
Ne güzel ama spor camiası dışından spor tesisi için duyarlılık gösterenler olduğunu görmek sevindirdi bizi. Ancak!
Dünya Pandemi ile savaşırken kapatılmayan tek şey yüzme havuzu (klorda virüsün yaşamadığı kanıtlandı) iken, durmayan tek şey spor antrenman ve yürüyüşler, koşular iken neredeydiniz siz?
Belki de Türk Milli Takımına girerek Olimpiyatlara katılabilecek yüzücülerimizin antrenman yapamadığı için bu şansı kaybettiğini neden yazmadınız?
Yiğitcan Hekimoğlu, daha önce birçok kez koştuğu dereceyi, KKTC’de 4 ay spor yasaklandığı için koşamayıp Olimpiyatlara katılma şansını kaybettiğinde de aynı duyarlılığı neden göstermediniz?
Sokakta tek başına bisiklet sürmeyi yasaklayan zihniyet dünyanın en başarılı sağlık yönetimi ilan edilirken de aynı duyarlılığınız var mıydı mesela?
Veya Gönyeli ovalarında yürüyüş yapan insanlara ceza kesen belediyeye de sağlık ve sportif düşüncelerle aynı duyarlılığı neden göstermedi kimse?
Mecliste en son kim spor veya sporcuyu savundu?
Sporun yönetilememesini kim gündem yaptı Mecliste veya 2019-2020 yıllarında kullanılamayan 18 Milyon TL’lik spor bütçesinin hesabını kim sordu?
Nerdeydi bu Bi Dünya Duyarlılık?