DAÜ’de “Doğu Akdeniz’in Ekonomi Politiği ve KKTC” konulu kongre gerçekleştirildi
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) İşletme ve Ekonomi Fakültesi ile Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iş birliğinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteğiyle gerçekleştirilen “Doğu Akdeniz’in Ekonomi Politiği ve KKTC” konulu kongre, sona erdi.
DAÜ’den yapılan açıklamaya göre, dün açılış töreniyle başlayan kongre, oturumların ardından bugün tamamlandı.
Söz konusu kongre açılışına, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Orbay, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Salahaddin Bayırkan, DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Besim, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fırat Purtaş, Daire Müdürleri, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Temsilcileri, TİKA Temsilcileri ile Fakülte Öğretim Üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından gerçekleştirilen açılış konuşmalarıyla başladı.
DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yenal Süreç, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Hakan Dikmen, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Metin Orbay ve DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, birer konuşma yaptı.
Açılış konuşmalarının ardından “Doğu Akdeniz’de Ekonomik, Politik Gelişmeler ve KKTC” konulu açılış paneli gerçekleştirildi. Açılış paneli sonunda katılımcılara teşekkür plaketi takdim edildi.
Kongre kapsamında 7’si yüz yüze, 5’i çevrim içi olmak üzere 12 oturumda toplam 55 bildiri sunuldu. Oturumlarda Doğu Akdeniz bölgesindeki ekonomik ve politik gelişmeler ve KKTC’nin bu dinamikler içindeki rolü değerlendirildi.
Oturumlarda; Doğu Akdeniz’deki enerji politikaları, bunların bölgesel ve KKTC üzerindeki etkileri, Doğu Akdeniz’de çevresel güvenlik yönetimi, bölgesel iş birliği ve uluslararası anlaşmaların Türkiye ve KKTC üzerindeki ekonomik etkileri ile tedarik ve ulaşım koridorlarının bölgesel etkileri gibi birçok konu üzerinde duruldu.