Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da, Kalkanlı Yaşam Evi’nin 2023 yılı içerisinde bina anlamında Çalışma Bakanlığına verildiğini,1 Ocak 2024’ten itibaren tamamen bakanlığın kontrolünde olacağını kaydetti.
Kalkanlı Yaşam Evi konusunda hassas olduklarını ve ciddi iyileştirmeler yapıldığını ifade eden Gardiyanoğlu, tamiratların hepsinin yapıldığını söyledi.
Kalkanlı Yaşam Evi’nin bahçe düzenlemesi ve tüm binanın bitirilmesi için 7.3 milyon TL’lik keşif ve şartnamelerin hazırlandığını kaydeden Gardiyanoğlu, TC kaynaklı 2024 yılı içerisinde ihaleye çıkacaklarını belirtti.
Gardiyanoğlu, şu anda kamu hastanelerinde muayene olan ve kamu reçetesi alan hastaların, eczanelerden peşin ödeme kaydıyla ilaçlarını aldıktan sonra faturasını getirdiğini ve 15 günlük süre içerisinde bunun iade edildiğini anlattı.
Sadık Gardiyanoğlu, Genel Sağlık Sigortası konusunda Sağlık Bakanıyla tam bir uyum içerisinde olduklarını dile getirdi.
Bir kısım hastanın doktor ve ilaca erişimi konusunda sıkıntı yaşadığının doğru olduğunu ancak her bir olaydan sonra dalgalanma olduğunu kaydeden Gardiyanoğlu, “Gailemiz aynıdır, amacımız kimseyi dövmek değildir” dedi. Gardiyanoğlu, linç girişiminin karşısında olduklarını da ifade etti. Sistem konusunda ilgililerle toplantılar yaptıklarını ifade eden Gardiyanoğlu, birçok doktorla görüştüğünü ifade ederek, paydaşlarla temasını kopartmadığını kaydetti.
Sadık Gardiyanoğlu, milletvekillerinin sorusu üzerine, 13 Eylül öncesi sahte reçete olayı gündeme geldiğinde, Tabipler Birliği, Serbest Çalışan Hekimler Birliği, Tıp-iş ve Eczacılar Birliği’nin katılımıyla 3 kez toplantı yaptıklarını söyledi.
-“En büyük sıkıntı vicdandaki sistemsizlikti”
Gardiyanoğlu, çöplerde bulunan ilaçların akıbetinin sorulması üzerine, saklama koşullarının bilinmemesinden dolayı ilaçların emare olarak kaldığını söyledi.
“En büyük sıkıntı vicdandaki sistemsizlikti” diyen Bakan Gardiyanoğlu, “Önemli olan niyettir… Niyetiniz farklı ise mutlaka bir açık kapı bulunur” şeklinde konuştu.
Ülkede, Ağustos 2023 verilerine göre, 67 bin 306 KKTC vatandaşı, 30 bin 374 TC vatandaşı, 19 bin 230 üçüncü dünya ülkesi vatandaşı aktif çalışan olduğunu belirten Gardiyanoğlu, önemli olanın kayıt dışılığın önüne geçmek olduğunu söyledi.