Gazimağusa Belediyesi’nden Mardo’daki kaçak yapı hakkında açıklama
Gazimağusa Belediyesi, Suriçi’nde faaliyet gösteren Mardo’nun teras katına çelik yapıdan bir ilave yapması sonrasında yaşanan gelişmeler hakkında “Gazimağusa’nın özellikle tarihi yapısının çok değerli olması ve sivil toplum örgütlerimizin hassasiyeti ile konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririz” açıklaması yaptı.
Gazimağusa Belediyesi Suriçi’nde faaliyet gösteren Mardo’nun teras katına çelik yapıdan bir ilave yapması sonrasında özellikle Sivil Toplum Örgütleri’nin tepki göstermesi ve basında da geniş yer bulması nedeni ile açıklamada bulundu.
Yapılan açıklamada, binanın teras katına çelik yapıdan bir ilave yapıldığı gözlemlenmesi üzerine, Suriçi’nin tarihi dokusu nedeniyle yapılacak her türlü yapısal müdahalede öncelikle Eski Eserler Dairesi ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onayı gerektiğini ifade ederek Gazimağusa Belediyesi’nin, Eski Eserler Dairesi ile istişare ederek ilgili işletmeye Gazimağusa Belediyesi İmar Birimi tarafından 1 günlük bir ihbar verilip söz konusu yapının kaldırılmasının istendiği ifade edildi.
İşletmenin geri adım atmaması nedeniyle yine Gazimağusa Belediyesi tarafından ilgili firma hakkında yasal işlem başlatıldığının belirtildiği açıklamada, Eski Eserler Dairesi’nin binanın teras katı olan bölümünü mühürlediğini, gelinen son aşamada ise firma yetkilileri ve Belediye İdaresi arasında yapılan görüşmeler sonucunda söz konusu ilave yapının kaldırılacağı ve bina onay işlemlerinin hızlıca tamamlanacağı hususunda bina sahibi tarafından söz alınması üzerine başlatılan yasal işlem durdurulduğu açıklandı.
Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamada yine “Gazimağusa’nın özellikle tarihi yapısının çok değerli olması ve sivil toplum örgütlerimizin hassasiyeti ile konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririz” denildi.
Gazimağusa Belediyesi tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:
“Son günlerde kamuoyunda yer alan Gazimağusa Suriçi Namık Kemal Meydanı’nda Marem Trading Ltd. (Mardo) tarafından faaliyete geçen Eski Türkiye İş Bankası’na ait binanın teras katına çelik strüktürden bir ilave yapıldığı gözlemlenmiştir. Suriçi’nin tarihi dokusu nedeniyle yapılacak her türlü yapısal müdahalede öncelikle Eski Eserler Dairesi ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onayı gerektiğinden Gazimağusa Belediyesi , Eski Eserler Dairesi ile istişare ederek ilgili işletmeye Gazimağusa Belediyesi İmar Birimi tarafından 1 günlük bir ihbar verilerek söz konusu yapının kaldırılması istenmişti.
Ancak herhangi bir geri adım atılmaması nedeniyle yine Gazimağusa Belediyesi tarafından ilgili firma hakkında yasal işlem başlatılmış, Eski Eserler Dairesi de binanın teras katı olan bölümünü mühürlemiştir. Gelinen son aşamada firma yetkilileri ve Belediye İdaresi arasında yapılan görüşmeler sonucunda söz konusu ilave yapının kaldırılacağı ve bina onay işlemlerinin hızlıca tamamlanacağı hususunda bina sahibi tarafından söz alınması üzerine başlatılan yasal işlem durdurulmuştur.
Gazimağusa’nın özellikle tarihi yapısının çok değerli olması ve sivil toplum örgütlerimizin hassasiyeti ile konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririz.”