Bu açıklama, şirketin bu ürünü ABD'deki satışını durdurmasından iki yıl sonra geldi.
Fakat şirket onlarca yıldır sürdürülen bağımsız araştırmalara göre ürünün güvenli olduğu iddiasını sürdürüyor.
Şirket tarafından yapılan son açıklamada "Dünya çapında yaptığımız ürün değerlendirmesinin bir parçası olarak, bebek pudrasında tamamen mısır nişastasına dayalı ürünlere geçme yönünde ticari bir karar aldık" deniyor.
Şirket mısır nişastasından yapılan bebek pudrasının halen dünyanın birçok ülkesinde satılmakta olduğunu da ekledi.
"Dünyanın dört bir yanında uzmanların onlarca yıldır sürdürdüğü bağımsız bilimsel çalışmalarda vardığı, talk ile yapılan Johnson's bebek pudrasının güvenli olduğu, asbest içermediği ve kansere yol açmadığı tespitlerinin tamamen arkasındayız."
Şirket, 2020 yılında ABD ve Kanada'da, açılan davalar ve ürünün güvenliği konusundaki 'yanlış bilgilendirmeler' yüzünden talebin azalması nedeniyle talka dayalı bebek pudrası satışını durdurmuş, ancak dünyanın diğer yerlerinde satışı sürdürme kararı almıştı.
Bebek pudrasında kullanılan talk, belli alanlarda yer altından çıkarılan bir madde ve çıkarıldığı damarlar kansere yol açan asbest maddesinin de bulunduğu bölgelere yakın.
Asbest kirlenmesi kanıtı olarak mahkemelere ve Kongre üyelerine sunulan belgeler ve medyada yer alan haberlere karşın şirket iddiaları hep reddetti.
İflasını ilan etmeden önce şirketin sonuçlanan davalarda ve mahkeme dışı anlaşmalarda ödemesi gereken tazminatlar 3,5 milyar dolara ulaşmıştı.
Bunlar arasında şirkete dava açan 22 kadına verilmesine hükmedilen milyarlarca dolarlık tazminatlar da var.
Nisan ayında hissedarlardan gelen talk bebek pudrasının satışının dünya çapında durdurulması önerisi reddedilmişti.
Johnson's bebek pudrası 130 yıldır satılan ve şirketin "aile dostu" imajının sembolü haline gelen bir üründü.