Adıyaman’da 72 kişinin yaşamını yitirdiği Grand İsias Oteli’nin yıkılmasına ilişkin kamu görevlilerinin yargılanacağı davanın ilk duruşması bugün başlıyor. Duruşma öncesinde Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında, adalet mücadelesinin yalnızca müteahhitlerle sınırlı kalmaması gerektiği vurgulandı.

Dernek, 6 Şubat 2023’te yıkılan otelin “bir mezar haline geldiğini” belirterek, görevlerini yapmayan kamu görevlilerinin de yargı önüne çıkmasının önemine dikkat çekti. Açıklamada, “İsias Oteli görev suistimalinin, rant uğruna yok sayılan insan hayatlarının bir sonucudur” ifadeleri kullanıldı.

“Bizim kalbimiz, toprağa verdiğimiz meleklerimizle birlikte gömülü” denilen açıklamada, davanın yalnızca kaybedilen evlatlar için değil, tüm Türkiye için sürdürüldüğü belirtildi.

Basın açıklamasında, otelin sorumlularından biri olan Hasan Aslan’ın hâlâ tutuklu olmamasına da tepki gösterildi. “Adaletin gecikmesi, adaletin inkârıdır” denilen açıklamada, “İsias bir cinayettir. Ve cinayetlerin failleri özgür kalamaz” ifadelerine yer verildi.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği basın açıklaması şöyle:

Değerli basın mensupları,

Kıymetli dava arkadaşlarımız ve destekçilerimiz,

Bugün burada, “Ortak Davamız” olan Grand İsias Otel cinayetinde bir başka önemli duruşma için yeniden Adıyaman’dayız. 6 Şubat 2023 sabahı, bir otel değil, bir mezar haline gelen İsias’ta evlatlarımızı, öğretmenlerimizi, arkadaşlarımızı ve rehberlerimizi kaybettik. Onlar bu ülkenin geleceğiydi, onurlarımızdı, umutlarımızdı. Bugün, o karanlık yapının yalnızca müteahhitleri ve sahipleri değil; göz göre göre verilen izinlerle, görmezden gelinen eksiklerle, görevlerini yapmayan kamu görevlileri de yargılanacak.

Çünkü biz biliyoruz:

İsias Oteli görev suistimalinin, rant uğruna yok sayılan insan hayatlarının bir sonucudur. Bu ülkede bir daha hiç kimse “böyle gelmiş, böyle gider” demesin diye buradayız. Bu ülkede çocuklar bir daha karanlıklarda can vermesin diye buradayız. Bu ülkede görevini doğru yapmayan, eksik belgelerle imza atan, usulsüzlüklere göz yuman hiçbir kamu görevlisi cezasız kalmasın diye buradayız.

Futbolcu Ahmet Sivri’nin babası Muhittin Sivri hayatını kaybetti
Futbolcu Ahmet Sivri’nin babası Muhittin Sivri hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Bizim kalbimiz, toprağa verdiğimiz meleklerimizle birlikte gömülü. Her birimiz, her gün 6 Şubat’ı yeniden yaşıyoruz. Ve biz bu mücadeleyi, sadece kendi evlatlarımız için değil, tüm Türkiye için, adaletin bir gün herkese lazım olacağını bilerek sürdürüyoruz. Bu davada yalnızca müteahhitler değil, devlet adına görev yapan her sorumlu da olası kastla yargılanmalı ve cezasını almalıdır. Çünkü adaletin terazisi, yalnız güçlüleri değil, görevini yapmayanları da tartmalıdır. Aynı zamanda şunu da sormak istiyoruz: 72 cana mezar olan bu binada, sorumluluk taşıyan birinin daha ne kadar özgürce dolaşmasına göz yumulacak? Adaletin gecikmesi, adaletin inkârıdır. Bizim evlatlarımız bir daha geri gelmeyecek ama Hasan Aslan’ın 25 Aralık'tan beri özgür dolaşması vicdanlarımızı her gün yeniden kanatmaktadır. Unutulmasın: İsias bir cinayettir. Ve cinayetlerin failleri özgür kalamaz! Biz buradayız. Adalet için, hakikat için, evlatlarımız için.

Ve bir kez daha haykırıyoruz: İSİAS CİNAYETTİR!

KAMU GÖREVLİLERİ DE BU CİNAYETİN PARÇASIDIR! Hepinize destekleriniz için teşekkür ederiz.

Adalet yerini bulana dek bu mücadele sürecek. Çünkü MELEKLERE SÖZÜMÜZ VAR!"