Sol Hareket, “Bilişim Suçları Yasasını” reddettiklerini belirtti.
Sol Hareket adına yazılı açıklamada bulunan Abdullah Korkmazhan, ülkenin çağdaş ve özgürlükleri kısıtlamayan bir Bilişim Yasasına ihtiyacı olduğunu belirterek, ancak yürürlüğe giren yasanın özgürlükleri, düşünce ve ifade özgürlüğünü, haber alma özgürlüğünü kısıtlayan, bağımsız ve özgür gazeteciliğin üzerinde baskı ve kontrol kuran, sansür ve fişlemenin önünü açan maddeler içerdiğini savundu.
Yasanın bir çok muğlaklıklar içerdiğini, bunun da çok ciddi hak ihlallerinin önünü açacağını ileri süren Korkmazhan, özellikle yasadaki 14. Madde, 18. Madde, 20. Madde ve 22. Maddenin hak ve özgürlükleri kısıtladığını, polise keyfi yetkiler verdiğini, baskı ve sansüre yol açacağını öne sürdü.
Yasanın yangından mal kaçırırcasına, apar topar, kamuoyu ve ilgili örgütler ile yeterince tartışılmadan, eleştiri ve çekinceler dikkate alınmadan hazırlandığını iddia eden Korkmazhan, Cumhurbaşkanı’nın yasa ile ilgili sivil toplum örgütleri ve sendikaların görüşme taleplerine yanıt vermediğini ve yasayı yeniden görüşülmesi için iade etmek yerine imzaladığını savundu ve bunun kendileri açısından hayal kırıklığı olduğunu kaydetti.
Yasanın Anayasa Mahkemesi’ne götürülerek iptalinin sağlanması için Basın-Sen, KTÖS ve ilgili örgütler ile birlikte hareket edeceklerini belirten Korkmazhan, “Yapılması gereken tüm paydaşların demokratik katılımı ile özgürlükleri kısıtlamayan, çağdaş bir bilişim yasası hazırlamaktı. Bu aşamada yasa ile ilgili çekinceleri ve özgürlükleri kısıtlayan maddeleri değiştirmek için tüm paydaşlar ile birlikte çalışma başlatılabilir. Bu yönde katkı koymaya hazırız” dedi.